Descarca Cartea de Salvare

Anumite modele specifice ale cartilor de salvare disponibile de la producatorii auto sunt prezentate in tabelul de mai jos. Va rugam sa luati in considerare faptul ca nu toti producatorii furnizeaza carti de salvare pentru modelele de autoturisme mai vechi, produse de ei si care sunt dotate cu airbaguri. Producatorii care nu ofera inca carti de salvare vor incepe sa faca acest lucru. Momentan, cele mai multe carti de salvare pot fi gasite la producatorii germani de autovehicule, pe website-urile importatorilor si sunt disponibile numai in limba germana. Ar trebui sa cautati dupa urmatoarele cuvinte cheie: „Rettungskarten” (Carti de salvare), „Rettungsdatenblätter” (informatii privind cartile de salvare) sau „Einsatzblätter” (carti de salvare ce cuprind informatii privind reactia in cazul producerii unui incident).

Producatori precum Alfa Romeo, Fiat, Lancia, Mercedes, Maybach, Smart, Opel si Saab furnizeaza carti de salvare in mai multe limbi europene. Cu ajutorul simbolurilor, fiecare carte de salvare este usor de citit. Toti producatorii folosesc aceleasi simboluri si culori in cartile de salvare.

Anumite modele specifice ale cartilor de salvare disponibile la producatorii auto sunt prezentate in tabelul de mai jos. Va rugam sa luati in considerare faptul ca nu toti producatorii furnizeaza carti de salvare pentru modelele de autoturisme mai vechi, produse de ei si care sunt dotate cu airbaguri. Producatorii care nu ofera inca carti de salvare vor incepe sa faca acest lucru. Momentan, cele mai multe carti de salvare pot fi gasite la producatorii germani de autovehicule, pe website-urile importatorilor si sunt disponibile numai in limba germana. Ar trebui sa cautati dupa urmatoarele cuvinte cheie: „Rettungskarten” (Carti de salvare), „Rettungsdatenblätter” (informatii privind cartile de salvare) sau „Einsatzblätter” (carti de salvare ce cuprind informatii privind reactia in cazul producerii unui incident).

Producatori precum Alfa Romeo, Fiat, Lancia, Mercedes, Maybach, Smart, Opel si Saab furnizeaza carti de salvare in mai multe limbi europene. Cu ajutorul simbolurilor, fiecare carte de salvare este usor de citit. Toti producatorii folosesc aceleasi simboluri si culori in cartile de salvare.

In randurile de mai jos, puteti sa gasiti codurile aferente simbolurilor (un tabel cu traducerea acestora) care poate fi utilizat in cadrul cartilor de salvare germane.

Codurile aferente simbolurilor:

Romana English French German Italian Portuguese Spanish Dutch

Pentru a descarca cartile de salvare, va rugam sa va referiti la homepage-urile site-urilor web ale producatorilor. Continutul, precum si macheta acestora raman in responsabilitatea producatorilor. Acest lucru se aplica si la dimensiunea fisierelor, care este, in anumite cazuri, foarte mare (va rugam sa luati in considerare acest aspect atunci cand doriti sa deschideti/tipariti respectivele fisiere).

Nota: Va rugam sa verificati modelul/tipul informatiilor precum si imaginile autoturismelor din continutul cartilor de salvare pentru a fi siguri ca respectivele carti de salvare sunt cele corespunzatoare autovehiculului dumneavoastra.
O carte de salvare indica intotdeauna numarul maxim de airbaguri disponibile pentru un anumit model sau serie de modele. Nu conteaza daca autoturismul nu este complet echipat cu numarul total de airbaguri complementare indicate in cartile de salvare.

Coloana “multi-lingvistica”/denumire” indica faptul ca respectiva carte de salvare la bord este deja disponibila in alta limba precum si denumirea sub care o poti gasi pe un site corespunzator.

MarcaLink catre cartea de salvareMulti lingvistica/denumireObservatii
ABARTHDescarca Cartea de SalvareDA/"supplements/useful documents"
ALFA ROMEODescarca Cartea de SalvareDA/"supplements/useful documents"
AUDIDescarca Cartea de SalvareDA / "Rescue Data Sheets of all Audi vehicles"Link direct catre cartile de salvare modele AUDI
BMW/MINIDescarca Cartea de SalvareDA/"Emergency information for BMW and Mini"Link direct catre cartile de salvare modele BMW/MINI
CHEVROLETDescarca Cartea de SalvareDA/"Rescue Information"Pentru descarcarea cartilor de salvare, apasati imaginea de sub "Rescue Information"
CITROENDescarca Cartea de SalvareNU / "Rettungsdatenblätter"Link direct catre lista cu modele Citroen. Alegeti modelul dorit si descarcati cartea de salvare
CS-ReisemobileDescarca Cartea de SalvareNU/ "Rettungskarte"Alegeti modelul dorit si descarcati cartea de salvare
CHRYSLERDescarca Cartea de SalvareNU / "Rettungsdatenblätter"Varugam sa procedati cu atentie. Exista doua link-uri de unde puteti descarca cartile de salvare.
DACIADescarca Cartea de SalvareNU / "Rettungsdatenblätter"Link direct catre cartile de salvare pentru modelele DACIA
DAIHATSUDescarca Cartea de SalvareNU / "Rettungsdatenblätter"Link direct catre cartile de salvare pentru modelele DAIHATSU
Dethleffs
(Wohnmobil)
Descarca Cartea de SalvareNU/ "Rettungskarten"Link direct catre cartile de salvare modele anul 2015. Pentru restul modelelor, va rugam verificati meniul din partea stanga
DODGEDescarca Cartea de SalvareNU/ "Rettungsdatenblätter"Link direct catre cartile de salvare pentru modelele Chrysler, Jeep si Dodge.
E-WOLFDescarca Cartea de SalvareNU / "Rettungskarte"
FIATDescarca Cartea de SalvareDA/"supplements/useful documents"
Fiat professionalDescarca Cartea de SalvareDA/"supplements/useful documents"
FORDDescarca Cartea de SalvareDA / "Rettungsdatenblätter"Documentatie disponibila in limba romana
HONDADescarca Cartea de SalvareNU/ "Rettungsdatenblätter"Link direct catre pagina de descarcare a cartilor de salvare pentru modele auto Honda
HYUNDAIDescarca Cartea de SalvareNU / "Rettungsdatenblätter, pdf"
INFINITIDescarca Cartea de SalvareNU/ "Rettungsdatenblätter"Link direct catre cartile de salvare modele INFINITI (cartile de salvare se descarca automat la accesarea link-ului)
ISUZUDescarca Cartea de SalvareNU/ "Rettungsdatenblätter"
JAGUARDescarca Cartea de SalvareNU/ "Rettungsdatenblätter"
JEEPDescarca Cartea de SalvareNU / "Rettungsdatenblätter"
KARABAGDescarca Cartea de SalvareNU/ "Rettungskarte"
KIADescarca Cartea de SalvareNU / "Rettungsdatenblätter"
LADADescarca Cartea de SalvareNU / "Rettungskarten"Link direct catre fisierul pdf care contine cartile de salvare pentru modelele LADA
LAND ROVERDescarca Cartea de SalvareNU / "Rettungsblätter"
LANCIADescarca Cartea de SalvareDA / "select a model"
LEXUSDescarca Cartea de SalvareNU / "Rettungsdatenblätter"
LUISDescarca Cartea de SalvareNU / "Rettungskarten"
MAYBACHDescarca Cartea de SalvareDA / "Rettungskarte Pkw"Link direct catre cartile de salvare Mercedes-Benz, Maybach si Smart. Pentru Maybach, cartea de salvare este la pagina 188!
MAZDADescarca Cartea de SalvareNU / "Rettungskarten"
MERCEDESDescarca Cartea de SalvareDA/ "Rettungskarte Pkw"Paginile 141 - 199!
MITSUBISHIDescarca Cartea de SalvareNU/ "Rettungsdatenblätter"
NISSANDescarca Cartea de SalvareNU/ "Rettungsdatenblätter"Link direct catre fisierul pdf care contine cartile de salvare pentru modelele Nissan
OPELDescarca Cartea de SalvareDA/ "Rescue information"Pentru descarcarea cartilor de salvare, va rugam sa accesati butonul situat sub "Rescue Information". Cartile de salvare sunt disponibile in limba romana!
PEUGEOTDescarca Cartea de SalvareNU / "Rettungskarte"
PORSCHEDescarca Cartea de SalvareNU / "Rettungsdatenblätter"
RENAULTDescarca Cartea de SalvareNU / "Rettungskarten"
SAABDescarca Cartea de SalvareDA / "Rescue information"Pentru descarcarea cartilor de salvare, va rugam sa accesati butonul situat sub "Rescue Information".
SEATDescarca Cartea de SalvareNU/ "Rettungsdatenblatt"
SKODADescarca Cartea de SalvareNU/ "Leitfaden Retten und Bergen pdf"Link direct catre fisierul pdf care contine cartile de salvare!
SMARTDescarca Cartea de SalvareDA / "Rettungskarte Pkw"Link direct catre pagina de download in pdf. Cartile de Salvare pentru modelele SMART le gasiti la paginile 191 - 199
SSANGYONGDescarca Cartea de SalvareNU/ "Rettungsdatenblätter"
SUBARUDescarca Cartea de SalvareNU/ "Informationen für Rettungsdienste"Link direct catre fisierul pdf care contine cartile de salvare!
SUZUKIDescarca Cartea de SalvareNU/ "Rettungskarte"
TeslaDescarca Cartea de SalvareDA/ "Quick Reference Guides"
Th¡nk CityDescarca Cartea de SalvareDA/ "Rettungskarten"
TOYOTADescarca Cartea de SalvareNU / "Rettungsdatenblätter"
VWDescarca Cartea de SalvareNU/ "Rettungsdatenblätter"
VOLVODescarca Cartea de SalvareNO / "Rettungsdatenblätter"